Senja

Om jag ville kunde jag läsa utomhus oavbrutet eftersom solen skiner dygnet om häruppe i Senja, Norges näst största ö. Vi åker runt med buss vilket kräver god tabellkunskap för att koordinera busslinjernas sinnrika nätverk. Min specialitet dock.

Ön är fantastisk. Alltså sådär f-a-n-t-a-s-t-i-s-k med flera utropstecken. Men betydligt lugnare med turister än till exempel Lofoten. Häruppe fiskar man eller går på tur. Snart får jag veta att det skojas om att ha en Knausgårdstur. I 4an berättas om när han bodde här och jobbade som lärare. En liten tur som pekade ut skolan (Fjordgård) och huset kanske? Tja, varför inte!

Jag läser på i bokhögen. Sanningen av Riikka Pulkkinen är verkligen bra. Tigern i Galina likaså. Inga böcker lämnar jag kvar i husen.

20130607-211549.jpg

Ett svar på ”Senja”

  1. mkt tacksam för – och uppspelt över – detta reportage!
    hade ganska tydliga bilder i huvudet, men p.g.a. knausallvaret tänkte jag aldrig att solen sken : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *