Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra

hellsingMed Alla Mina Barn utom synhåll är skype räddaren i nöden. Men hur förklarar man för bebisar att man är samma person i iPad som i verkligheten? Jag grubblade länge. Så kom jag på – signaturmelodi! Jag tog Herr Gurka för att den har en så trevlig takt och också för att det är en av de få sångtexter som jag inte byter ut ord i. Sången fick bli inledningsmelodin till samtliga bebismöten och har bara gett mig glada leenden tillbaka. Såpass att jag funderar över att prova taktiken i andra möten.

Lennart Hellsing har som bekant en sånglista som närmast kan betraktas som oändlig. Femtio av sångerna – kända och mindre kända – är samlade i en mycket fin utgåva med tillhörande musikspelare. Det är ju bra, eftersom man kanske inte kommer ihåg alla melodierna och inte heller kan läsa noter. Det är enkelt att bara knappa fram låtnumret och höra den spelas. Bortsett ifrån att alla sånger ligger in en tonart som inte är min tycker jag ändå att det är synd att det låter för burkigt. Ge mig musiken på spotify tack, för Klas Widén och Johanna Hellsing låter bättre än det här.

Bilderna är fina förstås. Om texten är ett, musiken två så är illustrationerna det tredje benet i det hela. Bebisen har fått röra boken mycket kort men i övrigt bara lyssnat till allas vår skönsång. För sjunger bokens sånger gör vi så det rungar. Och jag börjar såklart alltid med Herr Gurka som en gång dansade i dimmiga odlingar i Furusund.

Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra. Lennart Hellsing. Utgvien 2013 av Rabén & Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *