Hälsningar från bokhyllan 8

Min #blogg100 handlar om min bokhylla med olästa böcker. Idag är det en luring eftersom Den unge Werthers lidanden faktiskt inte är oläst, men den står där i oläst-hyllan därför att jag har byggt upp en subkategori: Har läst men kommer läsa alldeles snart igen.

Unge Werther är alltså ynglingen som Goethe skrev om på 1700-talet och som levde ut sin kärlek och kärlekssorg på ett språkligt helt underbart sätt. Allt som en exploderande Egenmäktigt förfarande, faktiskt. Min Werther är en gammal upplaga och jag vill skaffa mig en nyare, den där Martina Lowden har skrivit förordet. Det ska jag göra i morgon dag.

Nå, har du läst om Werther? Om inte: gör det!

– – – –

Jag städar min bokhylla för #Blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *