22. Richard Ford

I att-läsa-hyllan står inte Kanada, den finns gömd i eboksläsaren Jag har bara hört gott om den. G-O-T-T. Men jag tvekar för så här skrev jag om Som landet ligger:

När jag öppnar och läser de första sidorna i Som landet ligger av Richard Ford fylls jag först av ett åh-äntligen-ngt-amerikanskt! Men jag slutar att läsa. Tröttnar på den obeskrivliga detaljrikedomen som är som att sitta fast i klister: man kommer ingenstans. Och trots att jag mkt tycker om när romanpersoner färdas i olika fordon blir Frank Bascombes – fastighetsmäklare – bilåkande för mycket för mig. Jag lägger boken på min mans ”att-läsa”-hög.

4 svar på ”22. Richard Ford”

    1. >>Frida. Du har helt rätt! Sportjournalisten och Självständighetsdagen heter de två första. När jag började med Som landet ligger hade det gått mig förbi. Frågan är vad jag skulle ha tänkt om Sportjournalisten om jag startat i rätt ände. Har du läst?

  1. Jag la Kanada i min mans läsahög. Han har läst den nu och säger ”tja, nja, njäe, kommer inte in i den riktigt, nånting står mellan mig och boken”. Så huj vad den rasade ner i mina högar. Har fått den som ljudbok och jag tvekar. Kanske en dag.

    1. Lyssnade på den som ljudbok och måste nog hålla med om ”tja, nja, njäe”. Borde kanske ha läst den istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *