Eleanor & Park

Eleanor kliver på skolbussen. Ingen bemödar sig för att flytta på sig.

Det var det som var grejen: alla hade redan en egen plats på bussen, vald redan första dagen på läsåret. De som hade haft sådan tur att de fick ett helt säte för sig själva – Park, till exempel – skulle inte avstå från det nu. Speciellt inte åt en sådan knäppis.

Men Park gör det. Ändå. Och här startar – om än med möda och motstånd – tidernas kärlekshistoria. Jag tycker om att författaren inte slarvar undan i alla steg när Eleanor och Park kommer varandra närmare och närmare. Kärleken står verkligen i fokus. Trots allt annat.

E

Förfärligt! I skolan är hon utanför. Hon är för udda, för mycket, för … Eleanor. Hemma är det ett helvete med styvpappan som håller alla i styr och han är ett riktigt svin. Men med Park går luften att andas. Tillsammans går det.

Historien varvas mellan Parks och Eleanors synvinklar. Växelvisa berättarperspektiv kan ibland bli ganska långtråkigt, men författaren utnyttjar tekniken bra. Boken är väl berättad, helt enkelt.

Så: Jag gillar Eleanor. Jag gillar Park. Må de nu leva (tillräcklig) lyckliga i alla sina dagar!

Eleanor&Park. Rainbow Rowell. Utgiven 2013. På svenska 2014 av Berghs förlag

– – – –

Det här är bloggy 33 i #blogg100

2 svar på ”Eleanor & Park”

  1. Har varit lite osäker på den här boken! Känns som att jag inte får något grepp om vad den handlar om, eller om folk tycker om den. Den liksom bara…finns?

    Kanske, kanske läser jag den om den hamnar i mina händer!

    1. >> Funderskan. Men läs den! Den är karaktärsdriven och det är inte svårt att gilla Elanor och Park.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *