Vad de läser när de läser – C

barnbokCÄnnu en rad med trevliga böcker. Titta är en ny bok av Stina Wirsén med färgglada lite mystiska bilder om en äng eller rabatt där det växer något spännande – brokiga kallas de och har alla färger och former. De är fina, men inte näpna. Någon ser arg ut och kanske skräms lite. Korta texter. Och så en cliffhanger som lockar över till nästa bok i serien. För den kommer.

Mulle Meck är så vitt jag förstår en figur för äldre barn, men i de här böckerna på bilden är han i pekboksformat. Enkel vardag i Somna och Vakna där hunden Buffa har en central roll. Och Mulle Meck är ett namn som ligger så bra i munnen!

En ny bok är Musik. Rolig i sin enkelhet. Man trycker på en ”knapp” och får höra ett instrument. Det jag gillar med den är att det är blandande instrument. Cello och elgitarr. Bra blandning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *