Bokgeografi – Danmark

Enligt O lockar med Danmark!

1. Berätta om en bok eller flera böcker du läst som utspelar sig i Danmark eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Den senaste danska boken jag har läst är En av oss sover av Josefine Klougart. Den var ett fabergé-ägg till sin yta, men tommare inuti.

2. Berätta om en eller flera författare som på något sätt har anknytning till Danmark. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
En av mina största läsupplevelser är Vi, de drunknade av Carsten Jensen. Jag åkte till Marstal för att känna saltvattnet mot huden när jag läste. En annan författare från landet som jag tycker om är Dea Trier Mörch. Den första jag läste av henne var Vinterbarn som handlar om några kvinnor  som väntar barn, men riskerar komplikationer och är därför inlagda på Rikshospitalet i Köpenhamn. Jag älskade den boken och den blev dessutom blev min ingång till en annan dansk författare, Susanne Brögger .

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Danmark, som du inte läst, men är nyfiken på.

Pia Juul har jag tänkt på länge, av henne skulle jag vilja läsa.

4. Om du vill kan du också berätta om andra kulturella inslag från Danmark.

Danmark är ett fint land som jag gärna åker till. Planer för sommaren finns. Jag har sett mycket fin konst här, till exempel på Ordrupgaard

2 svar på ”Bokgeografi – Danmark”

  1. Det verkar som om många är mindre förtjusta i Klougarts bok… Det är ändå den jag är nyfiken på att läsa i min danska bokgeografi – jag vill ju bilda mig en egen uppfattning. Håller med om att det är trevligt att resa till just Danmark!

    1. >> Ugglanboken. Klart du ska läsa! Det ska bli roligt att höra vad du tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *