Fyrahundrafemtio

Alla verkar rörande eniga om att den nya litteraturblarran Fyrahundrafemtio är riktigt bra. Jag är inte särskilt intresserad av att läsa författarintervjuer om de inte konkret berättar om sin skrivprocess eller vad de läser (eller vad de äter till frukost, mitt aldrig sinande intresse). Därför har jag nästan alltid tröttnat på boktidningar. Ibland för fluffigt, ibland för mycket bokreklam.Men jag ska inte blabba för mycket, det var längesen jag läste till exempel Vi läser.

I Fyrahundrafemtio hittar jag genast riktigt långa reportage som jag fastnar i och läser. Ett handlar om Clara Diesen, poeten som berättar om ett avgörande möte. Ett annat handlar Martin Kaunitz som är förläggare på Bonnier fakta.  Sådant bådar ju gott!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *