BookADay – 17

Framtida klassiker (Future classic)

Ann-Sofie: Svårt. Är det vad jag vill eller vad jag tror att folk ska läsa om tjugo år ..? Jag slår ett slag för Stoner av John Williams, att den inte glöms bort en gång till.

Maggan: Radhusdisco av Morgan Larsson. En underbar barndomsskildring, varm och humoristisk.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

Ett svar på ”BookADay – 17”

  1. ”Utrensning” av Sofi Oksanen är mitt starkaste förslag. En oerhört viktig bok, som jag inte tror blir bortglömd. Jag såg den även på scenen, Stadsteaterns uppsättning i Stockholm, en föreställning som tog andan ur mig. Där satt den gamla Aliide på scenen som åskådare till det hon varit med om i yngre dar. Mycket verkningsfull iscensättning. Däremot kan jag inte uttala mig om Oksanens senaste verk ”När duvorna försvann”. Nån annan som kan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *