BookADay – 30

Skulle rädda om mitt hus brinner (Would save if my house burned down)

Maggan : Mina Lotta-böcker skrivna av Ester Ringnér-Lundgren under pseudonymen Merri Vik. Om jag drabbades av en omfattande eldsvåda skulle jag behöva läsa väldigt mycket feelgood och Lotta-böckerna är en enda lång orgie i just detta.

Ann-Sofie. En fråga jag ständigt grubblar över, inte branden just –  oh hemska tanke – men vilken bok som ska räddas vid katastrofen. Jag har tittat efter och mina jag-dör-utan-er-böcker finns digitalt på amazon (om än på engelska). Så jag kan springa. Alternativt alltid ha två plastkassar vid ytterdörren.

Bara så att vi förstår varann, det idealiska biblioteket är det som ryms i två plastkassar. Den idealiska kassen är den som man utan problem kan springa nedför trapporna till ett hus som håller på att brinna upp (ur Sarajevo-en bruksanvisning av Ozren Kebo)

– – – –

Nu går vi i mål med BookADay. Här finns all info.

 

Ett svar på ”BookADay – 30”

  1. ”Diamanttorget” av Mercè Rodoreda är en av mina käraste böcker, som jag skattar mycket högt. Köpte billighetsutgåvan från En bok för alla nån gång på 80-talet, när man även kunde följa den som radioföljetong. Ser till min glädje att den ges ut på nytt i höst i en klassikerserie. Mest gillar jag den återhållna stilen, oron, som ligger under allt som Natalia berättar om sitt liv. Hela tiden väntar man katastrofen, den kom inte, även om livet var hårt och fattigt. Det finns mycket att läsa mellan raderna i denna bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *