Tidsresor

Vi spelar ju BOTNS-bingo i sommar! Maggan har klarat av full bricka, grattis till det! Själv har jag kanske kryssat i 8 av de 25 rutorna. Men sommaren är lång, minst till jul.

Mechanics of Time TravelEn av rutorna heter Time Travel och jag var misstänksam. Vad kunde det vara? Jag fick tipset att läsa The Impossible lives of Greta Wells av Andrew Sean Greer. Idén är utmärkt. Greta förflyttar sig mellan tre tider i en cyklisk kurva. Det finns parallella Gretor som också förflyttar sig och lever och lär sig. Det jag inte tycker om är att Greta försöker påverka händelseutvecklingen på ett anakronistiskt sätt. Till exempel då hennes bror är homosexuell och det känns närmast märkligt när hon vill tvinga honom att erkänna det 1918.

En annan variant av tidsresor är Liv efter Liv av Kate Atkinson. Här är det lager på lager av en och samma utgångspunkt som bildar en brokig berättelse. Maggan har läst den och tycker den är fantastisk. Själv gränsar min läsning till förvirring.

Förmodligen kan man dra ett antal slutsatser om parallella världar och hur olika val påverkar den enskilda människan, men det överlåter jag till någon annan”, skriver Maggan och det är de slutsatserna jag vill dra. Jag är tagen av idén med time travel-romaner och jag vill gärna läsa mer. Inte äventyrsböcker där huvudpersoner kommer till galna världar,  utan vanliga berättelser men med detta extra element.

Ge mig tips! Eftersom kommentarsfunktionen här i bloggen inte blivit lagad (mitt fel) så får ni utnyttja andra kanaler som twitter, fb och mejl. Men gör det – ge mig tips!

——-

Foto hämtat från här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *