Svek och sammansvärjningar

9789172996434Vi pratar om böckerna med alternativa världar. Varför måste det alltid vara # 1 i Ditten-serien (i värsta fall) eller #1 i Datten-trilogin (överkomligt)? För man tycker ju om idén. Alternativa världar är bra när det är bra, intressant när det är intressant. Men så många?

Jo, man fattar. Har författaren lagt ner tid på att skapa den här världen så kan det vara futtigt med bara en bok.

Ursula Poznanskis thrillervärld består av olika sfärer dit vissa har tillgång, och andra inte. De – ytterbefolkningen – får leva i ett bistert klimat utanför. Konflikten är given. Ria är den som berättelsen kretsar till, en ung och superbegåvad person med ett särskilt uppdrag. Ändå är det inte Ria som är intressant. På ett vis är hon till och med ointressant. För det är inte karaktärerna som gör den här berättelsen så spännande och uppslukande. Det är det välgjorda bygget, den händelsedrivna utvecklingen och frågorna som väcks som gör att de här böckerna faktiskt slår Hungerspelen på fingrarna.

När systemet kollapsar ställs frågorna på sin spets. Vem är god och vem är ond? Vem kan jag lita på? Och hur räddar jag världen? Sveket är den första boken. Sammansvärjningen är den andra. Och nu väntar du på den tredje avslutande, eller hur?

Böckerna är utgivna av Opal förlag. Översättare är Sofia Lindelöf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *