Frukostintervjun: Gunilla Leining

gunilla[1]För oss passionerade ”läslyssnare” är goda ljudbokinläsare  personer av rang. Vi beslöt därför att frukostintervjua en av dem, Gunilla Leining, som nyligen belönades med stora ljudbokspriset för sin inläsning av Jojo Moyes Livet efter dig.

God morgon! Vad äter du till frukost?
Godmorgon! Jag äter havregrynsgröt på vardagarna. Om jag hinner… Och sedan surdegsbröd med en massa goda pålägg på helgen, som min man köper på lokala bageriet när han går med hunden. Och så har jag fått frukost på sängen två helger i rad! Bara sådär. Väldigt omtänksam make.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Morgontidningen blir det. På helgen. Vi kör papperstidning fre-sön.

En bra morgonroman, vad kan det vara?
Varför inte något av Jojo Moyes? I öronen då…

Ljudböcker till frukost är en gåva till de morgontrötta. Vad läser du just nu? Eftersom jag har den stora ynnesten att få läsa så mycket bra böcker på jobbet just nu 😉 så blir det mest korsord som kvällslektyr. Men jag håller faktiskt på med Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr som vann Pulitzerpriset 2015. Fast jag gör den inte riktigt rättvisa tyvärr, eftersom jag är så trött och får börja om på samma sida varje gång jag tar upp den.

Underbart att läsa böcker på jobbet! Vad använder du som bokmärke?
Jag använder det jag kommer åt som bokmärke – om jag reser kan det bli ett boardingkort, annars ett gammalt kvitto eller ett vykort. Den här boken har en tråd i sig som bokmärke.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan? I bokstavsordning efter författare när det gäller skönlitteratur. Annars efter storlek på inredning-, kok- och andra härliga faktaböcker. Och färg. Jag har lite dille på att det ska se snyggt ut även i bokhyllan…

Åhh, en sådan bokhylla jag bara kan drömma om! Tack Gunilla för intervjun!

8 svar på ”Frukostintervjun: Gunilla Leining”

  1. Vill bara säga att jag är en läslyssnare som hinner med många böcker /månad. Så roligt och den bästa uppläsaren är Gunilla Leinong. Finns ingen som kan jämföra sig med henne. Hon är superbra.

  2. Får skriva om. Vill bara ge Gunilla Leining en hyllning för att hon är en fantastisk uppläsare. Bäst av alla enligt min mening. Finns ingen som går upp mot Gunilla.

  3. Håller på och lyssnar på ”Arv och miljö” av Vigdis Hjorth. Tycker att Gunilla Leining läser den så bra, så jag var tvungen att googla lite på henne för att se vem hon är, och då hamnade jag här. Ska kolla upp vad hon mera har läst in. Och titta vidare på denna sidan.

  4. Måste tillstå att jag som ljudbokmal, har just Gunilla Leining som absolut favorit.
    Hon har en perfekt röst och inlevelse.
    Tack Gunilla!.

  5. Älskar att lyssna på Gunilla Leining. Letar faktiskt ofta efter just henne som uppläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *