Breakfast Book Club 6 år!

23 april 2010 – på världsbokdagen var den allra första bokfrukosten, om Susanna Alakoskis bok Håpas du trifs bra i fengelset. Petra Jankov Picha som drog i gång det hela sa:

Idén är enkel. Tidsbrist och familjeliv gjorde att jag inte känner att jag hinner eller har möjlighet att bokcirkla på kvällar och helger men en frukost är enkelt att klämma in innan jobbet. Vi ses på ett centralt café i Stockholm, Vetekatten, som är charmigt med karaktär och ligger lagom nära centralstationen så att alla kan ta sig till sina arbetsplatser när frukosten är slut.

Idén är lika enkel idag. Även om vi gör utflykter till metropoler som Sigtuna och Amsterdam för frukostmöten så är det frukost i centrala staden som är vår kärna. Det är ju hit alla ni frukostbokklubbare kommer för att samtala om om böcker och gör Breakfast Book Club till vad den är.

2arsjub

Ettårsdagen firades med tårta och då diskuterades Spill.

På tvåårsdagen vankades det också tårta till frukost (den absolut bästa tiden att äta tårta) och vi firade Cirkeln som vunnit Bokbloggarnas litteraturpris.

Treårsdagen firades på bokresan med champagne.

BBC140522aFyraårsdagen – och dittills 45 diskuterade böcker, om jag räknat rätt – firade vi  samtidigt som vi delar ut Bokbloggarnas litteraturpris.

På femårsdagen firade vi i Helsingfors och minsann: sexårsdagen inföll på utflykten till Amsterdam.

Jag har tappat räkningen, men jag tror vi är uppe i nästan 70 böcker nu. Hurra för alla er som under åren varit med och diskuterat böcker. Utan er – ingen frukostklubb!

2 svar på ”Breakfast Book Club 6 år!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *