Frukostintervju med Eva Rydinger

frukostGod morgon! Vad äter du till frukost?
God morgon! Jag är en sådan där som gärna äter lite olika saker till frukost, annars blir jag uttråkad. Jag älskar typ vitt bröd med lagrad prästost men eftersom det inte är så nyttigt för min vikt måste jag hitta på lite andra nyttiga varianter också. Kvarg till exempel med färska bär. Eller en knäckemacka med ett skivat ägg. En sak som är helt revolutionerande är vad jag dricker. Fram till för ungefär ett år sedan kunde jag inte vara utan en kopp te på morgonen. Nu har jag nästan helt gått över till kaffe. Svart kaffe ska det vara. Kanske hänger det ihop med att jag har börjat gå upp senare?

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Alltid morgontidningen. DN. Eller läser jag nyheterna på nätet. Det beror på hur mycket tid jag har på mig. Helgerna är det alltid papperstidningen som gäller.

En bra morgonroman, vad kan det vara?
Ja, vad kan det vara? För mig är det nog samma sak som en bra kvällsroman. Eller nattroman. Man vill ju fortsätta där man slutade – och det gjorde man på kvällen!

Vad läser du just nu?
Jag har just avslutat Charlotta von Zweigbergks Fattigfällan. Eftersom jag själv är frilansare var det en obehaglig men uppfriskande läsning om ekonomisk sårbarhet. Nästa roman på tur är Conny Palmkvists senaste roman Vintern. Conny var redaktör för Härifrån till verkligheten, så jag kommer möjligen läsa denna med lite speciell blick. Och jag älskar verkligen hans språk.

Jag tycker också jättemycket om Conny Palmkvist böcker. Fattigfällan har jag inte läst. Vad använder du som bokmärke?
Ett kvitto eller vad jag nu kommer över. Om jag läser en inbunden bok blir det alltid fliken. Och jodå, ett hundöra blir det också då och då. Får jag skämmas nu?

Nja, inte behöver du skämmas inte, du är i gott sällskap. En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
I princip sorterar jag inte alls. Möjligen efter format och storlek där pocket har egna hyllplan. Däremot sorterade jag ut lite böcker för en månad sedan. Böcker som inte hade betytt något för mig och som jag visste att jag aldrig skulle öppna igen. När jag väl hade bestämt mig för att göra det så var det en befrielse. Och så mycket plats jag fick för nya böcker!

Hoppas du hittar många nya underbara böcker att ställa i din bokhylla. Tack för intervjun Eva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *