Ordbrodösen

Det händer mig inte ofta. Det där att jag öppnar en bok och (så gott som) läser den utan att avbryta. Men med Ordbrodösen var det så. Jag hade inte ens funderat på att läsa den. Men så såg jag en presentation med författaren Anna Arvidsson och troligen är hon ordbrodös för jag gick omedelbart och skaffade boken när hon var klar. En ordbrodös kan ju med skrift styra sin omvärld.

Jag öppnade romanen och läste den i ett svep. Välskriven, spännande, annorlunda om den 18-åriga Alba som ska axla manteln som ordbrodös. Den uppgiften har gått i arv i flera generationer och nu är det hennes tur. Men det uppstår förstås problem och nu måste de redas ut.

Det går att läsa boken som en spännande driven berättelse om kampen om makt. Eller också kan man läsa om en ung kvinna som levt ganska isolerat på landsbygden och som börjar vidga sina vyer . En klassisk utvecklingsroman.

Men oavsett. Lyd mig. Läs den.

Ordbrodösen. Anna Arvidsson. Utgiven 2017 på Rabén & Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *