American War av Omar El Akkad

En roman om ett framtida inbördeskrig i USA, en sci-fi alternativt en dystopi således, har aldrig lärt mig skilja på dessa genrer. Välskriven, gripande och spännande, men ingen må bra bok för känsliga människor, eftersom innehållet är alldeles för smart för att vara osannolikt.
Därmed inte sagt att ni inte ska läsa för det tycker jag absolut!

När kriget bryter ut 2074 bor 6-åriga Sarat Chestnut i Louisiana med sin familj, ett Louisiana som pga. den globala uppvärmningen delvis ligger under vatten. När fadern dör vid ett terrordåd tvingas familjen fly med siktet ställt på de norra staterna. De kommer aldrig dit, istället hamnar de i flyktinglägret Patience, (ironin i namnet), där Sarat och hennes syskon kommer att växa upp och där Sarats framtid formas. Många år senare försöker sig Sarats brorson på att försöka berätta familjen Chestnuts historia, en familj plågad och präglad av krig. Referenserna till vår tid är tydliga och snyggt subtila.

Blev rekommenderad boken av vänner och hittade den på Storytel, vars skatt av engelskspråkiga böcker är smått imponerande. Läs mer på  Storytel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *