Afoot and light-hearted I take to the open road

När jag reser med min mamma är jag den som har hand om tidtabellen. Jag funderar ut sträckor, räknar ut var vi ska byta och när det är lämpligt att övernatta. Mamma är den som kommer upp med idéer, alltid har plåster och snabbkaffe i fickan och kan klara sig på en hårdbrödmacka under hela dagen om jag inte lyckats pricka in någonstans att äta.

Jag är också specialisten på att läsa och titta på vacker omgivning samtidigt. Tämligen introvert ägnar jag mig åt läsning under förflyttningarna och tycker i övrigt mest om att prata med mamma. Min mamma är den som är växlar några ord med folk i tågvagnar och på perronger, samlar information och berättelser som man bara får om man pratar med andra. Det händer alltid att någon för mig okänd säger ”åh vilken trevlig mamma du har” när jag äntligen lyfter blicken från boken, ”det måste vara härligt att resa med henne!”

Och visst är det.

Utsökta böcker som handlar om resor: Nattåg till Lissabon av Pascal Mercier. Allt man kan önska sig av Ulla-Lena Lundberg. Om en vinternatt en resande  av Italo Calvino.  Sista resan av Carsten Jensen.

Böcker jag läst med behållning på resor: Simma med de drunknade av Lars Mytting. Om stjärnor i natten av Jenny Niven.  Världens väldighet av Colum McCann.

Talismanen kommer från Camilla

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *