5 tycker om hur de sorterar böckerna i bokhyllan

Veckan fråga är den oundvikliga i boknördarkretsar; Hur sorterar du böckerna i bokhyllan?

Jenny: Det varierar. Men just nu efter färg.

Ros-Marie: Idealet är så här: Jag skiljer på fack- och skönlitteratur. När det gäller skönlitteratur baseras placeringen på författarens efternamn, svenska och nordiska författare för sig, utomnordiska för sig. Emellanåt bryts flödet av pockethyllor, eftersom pocketböckerna ryms i dubbla lager med tätare hyllplan. På samma sätt är stora (höga) böcker samlade för sig på de nedersta hyllplanen

Bodil: Sortera ja. Det sker inte jämt och samt. Nya böcker ligger i högar som ska läsas. I trappan, på skänken, på sängbordet … En del gammalt går på kategorier: ordböcker, hantverksböcker, deckare, skönlitteratur, po

esi, Amerikas urinvånare, osv. En del måste placeras efter storlek och hyllornas höjd. En del av dem i pockethyllor, en del i storbokshyllor.

Krister: I högar i fönstret.

David: Bokstavsordning efter genre. Jag har en egen hylla för böcker eller avhandlingar där jag känner författaren. Har mer och mer förståelse för färg – och storlekskoordinering, även om jag inte är där än.

2 svar på ”5 tycker om hur de sorterar böckerna i bokhyllan”

    1. Ja, så är det. För mig är det Där-det-finns-plats-principen som råder när det kommer till böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *