5 tycker om – tre böcker som du planerar att läsa i sommar

Vi säger stort  tack till vårens panel och frågar vilka tre böcker som de absolut kommer att läsa i sommar.

Ros-Marie: Min läsning i sommar blir Rachel Cusk: Konturer, Fatima Bremmer: Ett jävla solsken och Stina Jackson: Silvervägen.

Jenny: I min ”böcker att läsa hög” inför sommaren ligger; Ormen i Essex av Sarah Perry  Torkans år  av Roland Buti  Inlandet av Elin Willows. Hoppas att de lever upp till mina förväntningar!

Bodil: Factfulness Hans Rosling m fl att läsa i då och då. Dust av P Pullman, Den lilla bokhandeln i Paris N George, Ett fall i alla fall av Ulf Nilsson om Gordon och Paddy, Sveas son L Andersson, Och någon Donna Leon eller så blir det allt i sommar.

Krister: En oskyldig lögn av Sabinte Durant verkar spännande. Likaså Eileen av Ottessa Moshfegh. Plus Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : Berättelsen om mitt yrkesliv . Lef GW Persson.

3 svar på ”5 tycker om – tre böcker som du planerar att läsa i sommar”

  1. Många böcker som jag också skall läsa, eller har läst. Ett jävla solsken var nästan osannolik. Tänk att en person, en kvinna, upplevde det hon upplevde på den tiden. Makalöst och imponerande. Silvervägen var en väldigt fin debut. Jenny har valt tre av de böcker som antagligen kommer att vara med på min topplista över de böcker jag tyckt allra mest om i år. Roslings bok skall jag också läsa, när man man har läst ut den, och Den lilla bokhandeln i Paris skall jag ta med när vi reser till Frankrike snart. Tack för övriga tips!

    1. Åh ja, sommarläsningen är å härlig att planera! Vi håller just nu på att fila på VÅR lista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *