4 russin ur bibliotekshyllorna

Vi älskar bibliotek. Sök på ordet här bredvid ska du få se på hyllningskörer. Engagerade bibliotekarier, hyllmetrar med läsning, boksamtal och författarbesök. Hur kan man inte gråta av glädje över denna tillgång! Nu har vi gett oss ut till fyra bibblon och plockat ut fyra godbitar som finns att låna.

Gröndals bibliotek: Familjealbumets hemligheter av Isla Dewar. Om fyra generationer av en familj i Edinburgh. Vad finns inte att gilla liksom. Utgiven 2006 hos Albert Bonniers, men sen verkar det vara stopp i svensk utgivning.

Lunds stadsbibliotek: Sjukt, syster! av Sara Heyman. Här är en spännande läsning om sjuksköterskan genom historien. I min släkt har vi en räcka sjuksköterskor och det här är en bok som sätter fokus på yrket.

Umeå bibliotek: Nattvakten av Sarah Waters, London faller i ruiner under andra världskrigets bomber. En vacker kärlekshistoria och hjältemodiga räddningar från bombade sönderfallande byggnader. Drömskt om hur kriget påverkar den lilla människan.

Blackebergs bibliotek: Fallen av Joyce Carol Oates, 50-tal i en småstad invid de mäktiga Niagara Falls. En ung man tar livet av sig under sin bröllopsnatt genom att hoppa ner i fallen. En av Oates mäktigaste romaner, måtte hon få Nobelpriset snart!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *