Frukostintervjun – Marie-Louise Marc

Marie-Louise har skrivit de härliga böckerna om Betty Svan, en kvinna som vi gärna hade velat ha som kompis. Naturligtvis måste vi ta reda på vad hon äter till frukost!

God morgon Marie-Louise! Vad äter du till frukost?
Jag älskar frukost, bästa målet! Vill alltid ha samma sak: yoghurt med hemgjord müsli, ett löskokt ägg och en stor kopp kaffe med mjölk. Jag hör till dem som kan gå upp klockan fem och smälla i mig en frukostbuffé om man bor på hotell och ska hinna till flyget. Hotellfrukostar är det bästa jag vet.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag läser Dagens Nyheter kulturdelen. Min man tar nyhetsdelen – vi är båda mycket nöjda med den fördelningen. Jag vill absolut ha papperstidning, det ingår i frukostmyset att det prasslar när man vänder blad.
 
En bra morgonroman, vad kan det vara?
Kan tänka mig att det är samma bok som man legat och läst halva natten och inte kan slita sig ifrån.

Vad läser du just nu?
Hem till Scupper Island av Kristan Higgins. En riktig bladvändare. Jag kanske ska testa den som morgonroman?

Vad använder du som bokmärke?
På inbundna böcker använder jag omslagsfliken (den främre fram till mitten, därefter byter jag till den bakre), på pocketböcker … skäms nästan, men jag lägger bara ifrån mig boken utfälld med omslaget uppåt. Alla bokmärken man fått i Pocketshop – det är ett mysterium vart de tar vägen.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Oh, vad glad jag är för just den frågan eftersom jag nyligen styrt upp min bokhylla. De tre mest centrala hyllorna är 1) enbart feelgood 2) sorterade efter författarnamn i alfabetisk ordning. Deckarhyllan är även den sorterad efter författare. Blev lite trött när jag kom till resten så där står Jan Guillou inklämd mellan erotik och Bibeln och Michelle Obama, men jag är väldigt stolt över mina feelgoodhyllor. Säger en del om vilken genre jag vurmar mest för:=)

Feelgood är en fantastiskt läsgåva, inte minst böckerna om Betty Svan. Tack för intervjun!

Ett svar på ”Frukostintervjun – Marie-Louise Marc”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *