Bokhösten är här – men sommaren är fan inte slut

Nu menar ju jag, Ann-Sofie, att sommaren pågår fram till bokmässan i slutet av september, men okej, låt oss prata om sommarläsningen redan nu. Maggan, läser du mer under sommaren eller lika mycket som vanligt?

Maggan: Läser nog mer, bara för att tiden finns. Gillar ju att bada och hänga vid Mälaren och där läser jag som bäst.

Ann-Sofie. Jag tror att jag läser lite mindre på sommaren faktiskt. Det är caféer som ska fikas på, släktingar som ska pratas med, utsikter som ska tittas på. Några titlar har det ändå blivit, som de här två väldigt intressanta:

Strålgångar av Charlotte Qvant som handlar om samma sak på ett vis, att vara människa. En gammal kvinna, hennes erfarenheter, hennes relation till brodern. Så poetisk och vackert skriven och

Osebol av Marit Kapla. Här har författaren samlat röster från nästan hela Osebol och det blir en så mångfacetterad bild av en liten avfolkad bygd och att vara människa. Jag lyssnade då och då på en inläsning av författaren själv och det gav ännu en dimension till en fascinerande bok.

Maggan: Två romaner som låg bortvalda i min hög ett tag, men som överraskade rejält!

Cold case: Försvunnen av Tina Frennstedt är nominerad till Crime time award för Årets deckardebut och det är fantastiskt välförtjänt. Hon förenar sorgen hos de efterlevande i ett ouppklararat brott med rena actionscener, bla en på Sturups flygplats.

Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald handlar skildrar två kärlekshistorier, varav en utspelas 1937 och handlar om en omöjlig kärlek mellan två pojkar. Sorgset och gripande.

Vad har ni läst under sommaren?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *