Christmas spirit

Julromaner, där mysdeckare i tomtemiljö samsas med feelgood-böcker om julhatare som ändå träffar the One lagom till julafton, fullkomligt fullkomligt väller in just nu. Så då måste jag ge er en reprisbloggy om en favorit. Jag börjar skratta bara jag tänker på den! Den har tjugo år på nacken nu, jag har läst den flera gånger men rätt länge sen sist . Håller den?

”Jag sitter här och känner the Christmas spirit i kroppen. Det gör jag iofs året runt, men så här års kan det ju av naturliga skäl glimra till lite extra. Min absoluta favoritjulbok är The e before christmas av Matt Beaumont. Historien utspelar sig på en reklamfirma i London. Julfesten ska arrangeras samtidigt som lanseringen av den nya Barbie, Real Woman Barbie, ska göras. e är förkortning av e-mail, och det är i form av mejl som historien berättas.

Harriet Greenbaum – 9/10(00, 11.14 am

to…Daniel Westbrooke

cc…

re…let’s party.

Dan – amidst the present flurry of activity, it seems that we are forgetting our Christmas party. This has been a remarkable year – last January nobody could have foreseen our recovery after that pitch. I feel we owe ourselves a bash that mirrors our achievements.

We should pull our fingers out and start planning. I believe you are ideally placed to head up a committee and get the ball rolling.

Think spectacular. The last thing I want is the usual pissed-up snog-fest in the basement car park.

Läsaren är aldrig med i ”realtid” utan får antingen veta vad som SKA hända, och kan där ana eller gissa . Eller också får man veta vad som HAR hänt. Det är absurt och fruktansvärt roligt!

Jag tvingar min man att lyssna när jag högläser den här boken. Han hatar det, försöker smita undan och läsa boken på egen hand. ”Men du tycker ju att högläsning är romantiskt”, försöker jag och tar tillbaka boken. Men han hävdar att han aldrig hör vad jag säger för att jag fnissar, frustar och asgarvar vilket förstör. Själv tycker jag att den blir dubbelt så rolig då!

(Och då tycker jag inte ens om roliga böcker.)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *