Nu är det jul (igen)

Ann-Sofie: Hörredu Maggan, nu är det jul igen. Har du planerat någon julläsning?

Maggan: Jodå, så fortsätta läsa Mot paradiset av Hanna Yanagihara en oavslutad tegelsten som ligger där bredvid min säng. Sedan måste jag förstås läsa Havsörnens skrik av Karin Smirnoff och En lyckligare tid av Claire Lombarde och, och…. vi får se vad jag hinner med.

Ann-Sofie: Ja, det brukar bli annat (trevligt) som tar tid från läsningen. Jag ska ägna mig åt utläsning av påbörjade böcker tror jag. Tingen av Ulrika Nielsen och Anomalin av Hervé Le Tellier, de har inte många sidor kvar. Sedan fick jag tips om Bortbytaren av Anders de la Motte så den blir det nog också. Jag får sällan böcker i julklapp eftersom ingen vet vad de ska köpa. Får du?

Maggan: Nä, det är ju dömt att misslyckas om jag nu inte talat om vad de ska köpa och de gör precis som jag säger. Sist sa jag till att de skulle köpa Hamnet av Maggie O´Farell. Den var helt fantastiskt btw, älskar hennes romaner! Hon har ju nyss kommit med en ny, Lucrezias porträtt, kanske jag ska önska mig den?

Ann-Sofie: Bra önskeval! Jag ger bort böcker året om, men extraviktigt är det till jul. Nu kan jag som vanligt inte skriva titlar här men konstiga ord, fåglar, katter och kungar är inblandade i julböckerna, så mycket kan jag säga. Ska du ge bort julklappsböcker?

Maggan: Vet inte än, funderar fortfarande. Är ju så uppenbart att jag ska ge en bok. Tänkte jag kunde överraska och ge något helt annat.

Ann-Sofie. Ser fram emot att höra vad det blir! Jag tycker vi haft en bra blandning frukostböcker i år. Vilken frukostbok tyckte du bäst om från året som gått?

Maggan: Lykttändaren av Pontus Ljunghill är ju en gammal favorit som var vår första bok i temat staden. Gillade också Violeta av Isabel Allende.

Ann-Sofie: Jag tror det får bli Tokyo Ueno Station av Yu Miri. Sorglig och återhållsam.

Nu tar vi jullov här på bloggen men vi ses på Instagram.

God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *