Now is not the time to panic av Kevin Wilson

En livfull och fängslande roman som vi läste i en av mina bokcirklar. Hade ingen aning om vare sig författare eller bok tidigare, det är ju det som är grejen med bokcirklar, någon annan väljer vad man ska läsa och många gånger blir det jackpot som det blev här.

En dag kommer slutligen det telefonsamtal som författaren Frankie väntat på och fruktat för.  En 20 år gammal ungdomssynd och välbevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Frankie var 16 år den sommaren och allt började med att hennes tre äldre trillingbröder stal en kopieringsmaskin. Det andra som hände var att hon blev vän Zeke, en annan ensam tonåring som var på besök i den lilla stad i Tennessee där Frankie bodde. Under en lugn hemmakväll sätter de igång ett konstprojekt och skapar en affisch krönt med deras blod och med texten: 

The edge is a shanty town filled with goldseekers
We are fugitives, and the law I skinny with hunger for us

De kopierar affischen och sätter upp den lite överallt i staden. Sakta men säkert kommer ryktesspridningen i gång, vad betyder de gåtfulla orden och vem ligger bakom affischens budskap? Konspirationsteorierna frodas och åratal senare stöter man ännu på formuleringen på muggar och T-shirts, och på den tröja som Frankie bär när hon tar emot telefonsamtalet.

Finns som ljudbok på Storytel. Ska också lägga till att boken inte är en young adult men funkar utmärkt för den åldersgruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *