Dagbokens dag i dag

Idag är det dagbokens dag har jag fått höra. Jag älskar verkligen dagböcker och skriver introspektiva betraktelser sedan barnsben. Numera kallar jag dem loggböcker, efter Bodil Malmsten. Jag vet nästan alltid vad jag ska skriva. Eller det vet jag inte men så fort jag sätter pennan mot pappret skriver jag. Det har aldrig varit några problem. Jag läser också gärna andras dagböcker. Det finns något rytmiskt i de där daterade texterna. (Därvidlag avviker jag själv dock. Daterar aldrig en bokstav i skrivböckerna.)

Johanna Ekströms dagböcker är fantastiska att vara i. Hon samlade sina texter och kommenterade dem dessutom vilket gör att det blir ett samtal mellan två personer, fast ändå samma. Lars Noréns dagböcker läste jag med intresse och diskuterade gärna med andra. Och nu levererar Ulf Lundell sina Vardagar med god kontinuitet. Tack för det! Att lyssna på dem om kvällarna är det bästa som finns.

Andra dagböcker jag har läst med behållning:
Jag tänker på Nötskrikor av Michel Ekman
En bok av dagar av Patti Smith
Barndomsbrunnen av Göran Greider som inte riktigt är en dagbok men så bra läsning
Fårdagboken av Axel Lindén.
Alla loggböcker av Bodil Malmsten
(och en bonus, Bridget Jones dagbok )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *