Nu är det jul igen (år 2023)

Ann-Sofie: Hörredu Maggan, nu är det jul igen. Har du planerat någon julläsning?

Maggan: Jajamensan, det bästa med alla ledigheter är att planera läsningen. Jag har två påbörjade böcker som jag ska läsa ut allra först, Vänskapens udde av Anne Elliot Dark och Flora Leas hemliga bok av Patti Callahan Henry. Ska fortsätta med Vemod undercover, Jan Gradvalls bok om ABBA, Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist och utflykt till Hanging Rock av Joan Lindsay. Så har jag bokklubbsböcker att läsa The Night Always Comes av Villy Vlautin, (som faktiskt jag valt), och så vår egen januaribok Det sista han sa av Laura Dave.

Ann-Sofie: Vilken härlig samling böcker! Hela december har jag kämpat med att läsa och lyssna klart de böcker jag startat under året, men av någon anledning inte avslutat. Det kan ha varit att det kommit någon bokklubbsläsning eller liknande emellan. Eller så har jag bara lagt den åt sidan och glömt, håhåjaja. Så nu ska jag försöka läsa klart de böckerna.

Maggan: Bokklubbsläsning är underbart eftersom man får läsa en massa böcker som man aldrig valt själv och inte sällan blir det fina oväntade läsupplevelser alldeles gratis. Men som du säger, man får ibland lägga annan läsning åt sidan.

Ann-Sofie: Det blir förstås lite nytt till julledigheterna Jag har beställt julböcker till mig själv! Till exempel en tidig Maggie O’Farrell, The Distance between us från 2013, efter tips från dig! Det brukar uppfattas som vanskligt att köpa böcker till mig. Och det stämmer när det kommer till skönlitterärt. Men om man till exempel köper Lars Lerins bok om Lofoten blir jag glad (hint hint)! Får du böcker i julklapp?

Maggan: Nej, jag får inga böcker i julklapp, det anses vara en helt omöjlig uppgift. Fast ibland har jag önskat mig en bok och då får jag den förstås. Önskade mig Hamnet av Maggie O´Farrell i födelsedagspresent för ett par års sedan och det var och är en underbar roman.

Ann-Sofie. Jag tycker vi haft en bra blandning frukostböcker i år. Vilken frukostbok tyckte du bäst om från året som gått?

Maggan: Svårt att säga, gillade verkligen Vi av Edgar Corvera som vi också träffade. En bok som var intressant att läsa var Andrés Stoopenhals Dunning-Kruger-effekten, satte namn på ett vanligt förekommande mänsklig egenskap. Så gillade jag vår julbok En snöängel till jul av Johansson, Mohlin och Gunnarsson.

Ann-Sofie: .Jag tror jag också väljer Vi av Edgar Corvera bäst. Hans bok läste vi på temat Roman-mannen. Vårens tema blir Inte så stora förlag! Det blir kul!

Nu tar vi jullov här på bloggen men vi ses på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *