Den jag var av Meg Rosoff

Månadens gästbloggare är Agnes Bolling, vår privata ungdomsboksreccare

När Ann-Sofie tipsade mig om den här boken beskrev hon de som ”intressant” och jag kan inte annat än hålla med henne. Det är inte någon supervass eller megabra bok, men den är absolut inte dåligt utan, som sagt, snarare intressant än bra.

Att beskriva handlingen är svårt, men så vitt jag förstår är berättarjaget en man som ser tillbaka på sitt liv och berättar om den tid som förändrade allt för honom, nämligen tiden då han som pojke i England på 1960-talet bodde på pojkskolan Sankt Oswalds. Där är han med om ett möte som sedan kommer att avgöra det mesta av hans framtid.

Bättre än så kan jag inte förklara denna bok, den måste läsas och först då förstår man varför ordet ”intressant” är så träffande. Man måste läsa boken koncentrerat för den är lite komplicerad, men det gör den dock inte mindre läsvärd, snarare tvärtom. Den är rätt unik i sättet den är skriven på, huvudpersonens synvinkel är mycket ”intressant” och historien kretsar verkligen kring något som jag i alla fall aldrig stött på tidigare.

Den jag var av Meg Rosoff. Utgiven av XPublishing 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *