Två snabba läsningar gav mersmak

Hitta Violet park av Jenny Valentine. Lucas 16 år sörjer och saknar sin pappa som är borta. Han klandrar sin mamma, han klär sig i pappas kläder, han sticker ut och sticker upp. En natt råkar han gå in på en taxistation där en askurna är centralt placerad. Askan efter en Violet Park. Vem är hon? Och varför står hennes aska på hyllan på taxistationen? Och framförallt, vad har hon med Lucas pappa att göra?

En underhållande roman, välskriven och rolig i sin svärta. Jag störs ibland över Lucas sätt att prata – hör inga ungdomar tala som han gör – men vänjer mig efter ett tag och sugs in i berättelsen. Allra mest tycker jag om att författaren inte geggar ner sig i rosafluffiga lösningar utan bottnar i Lucas egna insikter. Jag läser gärna fler romaner av Jenny Valentine. (Utgiven på svenska av Atrium förlag 2011(

The Bad Beginning av Lemony Snicket. Den allra första boken i serien om syskonen Baudelaire. Jag köper den klockan 13 på English bookshop och blir omedelbart varnad av författaren

If you are interested in stories with happy endings you would be better off reading some other book. In this book, not only is there no happy ending, there is no happy beginning and very few happy things in the middle.

Ett par timmar senare är boken utläst. Mycket roligt historia om syskonen Baudelaires olyckliga öden. Föräldrarna omkommer i en brand på sidan två och snart kommer de att omhändertas av Count Olaf, en avlägsen, skum släkting som inte skyr några medel för att komma över den förmögenhet som Baudelaire-föräldrarna lämnat efter sig. Det låter förfärligt. Det är förfärligt. Men historien är så roligt berättad att jag skrattskrockar bakom boksidorna. Hur ska det gå för de stackars barnen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *