Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist

FRAMSIDA_20_ar_till_dig_HI-2-667x1024[1]Helgen som gick tillbringade jag tillsammans med Joel och Linn, två 40-åringar som båda tilltufsade av livet, rest ifrån allt och hamnat i Abisko. De har mötts förut, närmare bestämt under sin universitetstid då Joel var olyckligt kär i Linn. Nu har han ett förhållande med sin arbetskamrat Moa, medan hans andra arbetskamrat Cilla blir blixtförälskad i Linn. Den äldre Carin som också” rest ifrån” söker intensivt kontakt med Linn, hon anar att de båda har  gemensamma erfarenheter.

Hon gör det igen, Anna Lönnqvist! Levererar en välskriven och intagande feelgood som jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig. Jag tyckte väldigt mycket om debuten Tills kärleken skiljer oss och jag menar att Tjugo år till dig är ännu ett strå vassare, att Lönnqvist utvecklats som författare. Hon utnyttjar fjällvärldens fantastiska natursceneri och dramatiska väderomslag till att bli ännu en karaktär i boken. Vidare är Tjugo år till dig mer händelsedriven är debuten, det blir en nästan filmisk romantisk komedi med djup och allvar i botten.
Jag gillar att läsa feelgood på svenska, vi har ju deckar-drottningar och jag tycker det borde finnas även feelgood-drottningar. Och så har jag börjat googla på resor till Abisko, jag måste helt enkelt dit!

Utgiven på Ordberoende Förlag 2016.

3 svar på ”Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist”

  1. Den blir jag sugen på att läsa, tyvärr finns den inte på något av mina närmare bibliotek. Jag blir alltid lika förvirrad när det händer. Böcker jag ser recenserade i flera bokbloggar och så finns de inte att låna (alltså inte ens beställda, så att de går att ställa sig i kö på).

    1. Visst är det trist när boken inte finns på bibblo! Men be dem köpa in! På Sthlms stadsbibblos webbsida finns ett ställe där man ger inköpsförslag (och ställer sig i kö, om bibblot bestämmer sig för att köpa in) och ofta ofta gör de det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *