Att läsa tillsammans

Det här med att samlas en helg på en trevlig plats för att läsa ihop är ett fint sätt att både umgås och att läsa. När vi för några år sedan fixade bokresor ville vi göra ett slags knytkonferenser där deltagarna kunde hålla i olika punkter för att på så sätt diskutera böcker och genrer och teman ur olika perspektiv. Det har varit samtal om barnböcker, sex i böcker, ljudböcker, högläsning och jag vet inte allt. En av grundtankarna med resorna att det alltid skulle finnas något att göra för den som ville men att alla gjorde som och vad de ville.

Men det jag numera tycker är skönast är att det inte är så många planerade punkter utan att man får ta det som det kommer. Mer tid för att sitta (eller ligga) och läsa (tyst) tillsammans och mer tid för samvaro. Underbart!

Just så är det Läs-retreat som bokklubben Bokbubblarna arrangerade på Gästis i Varberg. Förra året var Maggan och i år var det min tur. Gästis är ett fantastiskt hotell i centrala Varberg där varenda ledig yta är täckt med böcker. För vår del var det dessutom helt okej att ta med sig några stycken hem. Väldigt fint!

Läs mer och se bilder hos till exempel Och dagarna går. Eller titta på instagram under taggen #böckerbabbelbubbel som dessutom sammanfattar en sådan helg mycket bra! Att överhuvudtaget samla folk med ett gemensamt intresse på en bra plats är roligt och fint sätt att lära känna nya människor. Jag åker lika gärna på stickresor som bokresor och en kombination vore förstås toppen! Tills dess nöjer jag mig att i liten skala med att sticka på bokresor och läsa på stickresor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *