Nu tar vi sommarlov

Bokklubben har haft säsongsavslutning. Nu tar vi sommarlov ett tag här på bloggen också. Vi gör lite tekniskt underhåll, som att få bukt med de där avstavningarna som inte finns! På instagram är det dock full fart mest hela tiden.

Kanske skickar vi ett vykort emellanåt sådär som man gör om sommaren. Vi ska ju åka än hit, än dit. Titta på himlen. Och läsa böcker. Till exempel ska Maggan läsa:

Julia och Jack av Anna Lönnqvist ska bli jättespännande att läsa. Handlar om kärlek och eftersom jag tyckt väldigt mycket om hennes tidigare romaner så ser jag framemot den här.

Abide with me av Elizabeth Strout, en ny favoritförfattare vars samlade produktion jag håller på att läsa mig igenom.

Alla floder flyter mot havet av Dorit Rabinyan, fått tips om denna annorlunda kärleksroman från flera håll, handlar om ett par som träffas i New York, hon är från Israel, han från Palestina.

Och jag ska, förutom Maggans tips, läsa de här tror jag:

Sorgedagbok av Roland Barthes som är just vad titeln säger. En dagbok som Barthes skrev månaderna efter sin mors död.

Life in the garden av Penelope Lively, jag brukar försöka läsa en trädgårdsbok då och då medan jag tittar på min egen skogstomt.

Orgien og andre fortellinger av Nina Lykke, jag tycker mycket om Nej och åter nej som vi senast läste i klubben och det här är Lykkes debut, en novellsamling.

Plåtmannen av Sarah Winman. Jag läste hennes När gud var en kanin för några år sedan, så otroligt jädrans bra bok! Så jag har höga förväntningar.

Vad ska ni läsa?

Ha nu en skön sommar!

 

Ett svar på ”Nu tar vi sommarlov”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *