Barnteater och bio i september

Tre fina kulturnyheter i december som inte får missas av oss med småbarn.

Först ut är premiären av Intimans stora satsning, Bamse och världsmästaren i elakhet. Från 18 september kan man se Bamse, Lille Skutt, Skalman och Nina Kanin på scenen fightas med tuffingarna och häxan Krax och Reinard Räv. Regisserat har Linus Wahlgren gjort och som hälsade till svenskan i våras att han hoppas föreställningen blir lika rolig för vuxna som för barn. Rätt massiv reklam gör man och enda farhågan jag har är att det kommer känns lite för kommersiellt med Bamse som musikal.  Man kan vinna biljetter lite överallt. Både på Intimans egen Bamseteater-sida och hos Barnistan.se.

24 september har filmen Vem? premiär. Filmen bygger på Stina Wirséns fina böcker om Nallegrisen, Fågel, Kanin och de andra älskade djuren. Filmen kommer visas både på bio (SF) och senare på Bollibompa. Totalt blir biofilmen är ungefär 30 minuter lång bestående av flera kortfilmer, bland annat Vem blöder.  Här kan se en fin trailer. Hos SVT kan man också se  en intervju med Stina Wirsén om filmen.

26 september har Teater tre premiär på sin stora satsning Siv sover vilse, en pjäs efter Pija Lindenbaums bok. Mest spännande är att redan den 25e kan dom som vill och vågar vara med i Teater tres filosoficamp. Är man mellan fem och nio år får man ta med sig en föräldrer och sova över med Siv. Då ingår en förhandsvisning av pjäsen, middag, saga och frukost. Först till kvarn gäller. Platserna kan ta slut fort. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *