Erica Jong hos Skavlan

Ser Erica Jong som är helt ljuvlig på Skavlan. Skavlan ställer bara de mest märkliga frågor. I samtalet finns också Robert Aschberg och Mona Sahlin. Båda männen blir helt nervösa av Erica Jongs självklara sätt att ta plats och så fort diskussionen tenderar ett visst allvar så måste de skojja bort det. Pinsamt.

Därför är det intressant att Erica Jong i samma stund tar upp och menar att det finns en slags dold sexism. Frigjorda kvinnor i kulturen måste dö (Madame Bovary, Fröken Julie etc). Och så drar hon ett modernt exempel, att den mest promiskuösa i Sex and the city får bröstcancer. Det finns ett undermedvetet straffande av sexuella kvinnor fortfarande.

Jag vill verkligen se hennes seminarium imorgon på bokmässan men jag står i montern just precis då. Undrar med vad jag kan muta mina kollegor att ta mitt pass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *