Erica Jong

Erica Jong står på Internationella scenen och berättar om alla de redaktörer som ville stryka delarna om det ”knapplösa knullet” ur Erica Jongs bok Rädd att flyga. Boken, som var enormt viktig för den sexuella revolutionen på 70-talet som Erica Jong har kallats ”the inventer of both clitoris och the female orgasm”.

Hur reagerade dina föräldrar frågade intervjuaren på scenen och Erica Jong skrattar och betonar vikten av att aldrig tänka på reaktionerna när man skriver.

– Bara skriv för dig själv, säger Erica Jong, annars hämmar det om man ska tänka på vem och vilka som ska läsa senare.

Hon berättar också att hennes pappa blev väldigt stolt över henne efter alla reaktioner kring boken Rädd att flyga och hon konstaterar att vara förälder är det svåraste vi gör i livet. Hon avslutade med att uppmana alla att ge boken till sina söner eftersom den fortfarande behövs!

Erica Jong är nu aktuell med sin självbiografi Förföra demonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *