Nobelpriset i litteratur till Mario Vargas Llosa!

Det var ingen av de jag hoppats på som fick Nobelpriset i år. Men därmed inte sagt att jag tycker att valet var dåligt. Jag har nämligen inte läst något som peruanska Mario Vargas Llosa har skrivit. Han får priset för  ”hans [sic!] kartläggning av maktens strukturer och knivskarpa bilder av individens motstånd, revolt och nederlag” och politiken sägs ligga till grund för hans historier på ett mycket påtagligt sätt. Ännu står inget på de stora argentinska siterna om att en sydamerikansk författare vunnit, ska se om det kommer under dagen.

Update: Nu står det både i Clarín och la Nacion, de största tidningarna i Argentina, båda mycket positiva till valet.

2 svar på ”Nobelpriset i litteratur till Mario Vargas Llosa!”

  1. Undrar om man inte ska läsa Bockfesten. De böcker jag läst av honom har nämligen inte alls varit politiska utan mest.. ekivoka och jag har varit aningens osäker på om jag mest tyckte att de var kul eller mest tyckte de var gubbsjuka..

  2. Oj, va spännande! Gubbsjuka låter väldigt ohärligt, så jag hoppas hoppas på Bockfesten då helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *