Vinnare!

Vinnare av böckerna Fakirer och Kameleontpojken blev Eva, Peter  och  Filip. Tack för att ni tävlade. Tävlingen gick ut på att berätta sitt bästa cirkusminne. Här är ett av de vinnande bidragen:

”Jag var 8-9 år och jag och min fyra år äldre bror hade tittat på cirkus på TV, och som vanligt skulle vi leka det vi nyss bevittnat. På cirkusen hade de jonglerat och skjutit iväg varandra liggandes på rygg och använt sig av benen. Jag utsågs till personen som skulle skjutas iväg och min bror stod för ivägskjutandet.
Min bror var vänlig nog att ta det försiktigt i början, men snart tyckte han det var dags att skjuta ifrån ordentligt och jag passade då på att göra en snygg splitt i luften (precis som på TV) med den skillnaden att på cirkusen var det inte en våningssäng med stege, vilket det var där vi var.
Jag fastnade med foten, huvudet slungades med en duns i golvet och jag tuppade av. Vaknade till liv i sängen med orolig mor bredvid och kräktes upp lakritsgodiset jag ätit under kvällen, vilket höll på att ta död på min ömma moder då hon misstog färgen för ett resultat av inre blödnigar.
Tydligen hade jag sinnesnärvaro nog att berätta att det förmodligen var lakrits och inget annat, innan jag försvann in i dimman igen.
Det hela slutade dock ganska lyckligt, jag fick en hjärnskakning och efter det nöjde vi oss med att titta på cirkus, inte leka cirkus…”

Grattis! Böckerna kommer på posten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *