Hur tycker du bokbloggarnas litteraturpris ska utses?

Bokbloggarnas litteraturpris

I år provade vi oss fram med bokbloggarnas litteraturpris. Bara bokbloggare fick vara med och nominera böcker och sen fick alla, både läsare av bokbloggar och bokbloggare rösta!

Kanske är det bättre med en jury av bokbloggare som utser vinnaren? Hur ska den juryn utses? Eller ska bara bokbloggare få rösta?

Ska man försöka räkna ut vilken som är den mest ombloggade boken eller vad tycker du? Var med och påverka hur 2011 års bokbloggar-litteraturpris ska utformas!

Diskutera här i kommentarerna eller på vår nystartade Facebooksida eller varför inte på Twitter där vi finns som @Brkfstbookclub.

0 svar på ”Hur tycker du bokbloggarnas litteraturpris ska utses?”

  1. Jag tycker att bokbloggare ska rösta fram vinnaren men det kan vara en jury som tar fram böcker som ska nomineras eftersom det är svårt att komma ihåg vilka böcker som faktisk getts ut under året. Sen kan det vara specialpriser som mest omdiskuterade eller liknande bland bokbloggare.

  2. Jag tyckte att det var ett bra system med att bokbloggare fick nominera. Men jag tycker det hade varit bättre att bara bokbloggare fick rösta på de tio som nominerats. Då hade det blivit ännu mer av bokbloggarnas eget pris.

    Sedan hade det varit kul om det hade skapats något slags Lifetime Achievment Award, där helt författarskap belönas.

  3. Svårt att svara entydigt på, det beror lite på vad man vill med priset. Vill man kunna dela ut det på plats är väl en svensk författare att föredra, gärna en som är populär och gillar att visa upp sig. Fast jag har lite svårt att tycka att detta är bokbloggarnas pris. Ganska många av oss bloggare läser ju lite ”utanför ramarna” och då kan författare som Richard Yates och Chimamanda Ngozi Adichie bli framröstade. De lär ju inte komma hit för att ta emot priset.

  4. Vad sägs om att utse vinnare i flera kategorier? Som barnboksbloggare kände jag inte att jag kunde vara med och nominera, eftersom de nya böcker jag läser främst är barnböcker. Jag saknade Bokbloggarnas Litteraturpris i kategori Barn & Ungdom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *