Listälskaren i mig hurrar!

Anne Holts 1222 över havet säljs som kampanjbok i The guardians nätbutik,  i och med det listar hon sina tio favoritdetektiver (som är kvinnor) och beskriver även varför.  Jag blir rysligt sugen på deckare nu, och speciellt de om Mrs Adela Brady. Vilka är era favoriter?  Själv är jag inte så bevandrad i deckarvärlden ännu, och har nog därför  Miss Marple högst på min lista.

Holts tio-i-topp

1. Barbara Havers
2. Modesty Blaise
3. Bertha Cool
4.Miss Marple
5. Lisbeth Salander
6. Annika bengtzon
7.Nancy Drew
8.Mrs Adela Brady
9.Ann-Kin Havorsen
10. Merrily Watkins


0 svar på ”Listälskaren i mig hurrar!”

  1. Jag tänkte att Marklund och Holt kanske är polare och att hon ville ha med
    Bengtzon därför. Så cynisk är jag.

    Johanna

    2010/12/9 Disqus <>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *