Deckarsexet: prolog

Om sex i deckare. Beskrivningarna är överväldigande många på män som blir förförda av sexgalna kvinnor som bara inte kan få nog eller bli kvitt den starka dragningskraften det manliga könet har. Väldigt sällan tvärtom. Kvinnorna i deckarna är antingen småbarnsmorsor som löser mord, prostituerade som blir mördade eller just de här cougars som tar för sig och förför. Det är spännande det där, för ofta är det manliga författare som beskriver sina hjältar som sexuellt oemotståndliga. Snuskiga, alkoholiserade och asociala visst, men nog väl ett måste för var och varannan kvinna att sätta tänderna i. Och så finns det de andra beskrivningarna så klart, de om den djuriskt sexuelle mannen som lider samvetets kval eftersom hans kvinnliga partner inte tycker om sex i princip alls, varför han tvingas gå nästgårds för att bli tillfredsställd. Idén var att diskutera det här och rada upp en mängd exempel, det blev ett större jobb än jag tänkt mig eftersom både jag och Petra gick igång och har massor av citat, passager och beskrivningar som skulle passa. Därför gör vi en större grej av det när vi har tid. Här kommer istället bara två sköna teasers.

Om mannens starka sexualdrift och kvinnans icke befintliga (gammal härlig myt):

Både hans kompisar och andra män hade berättat helt andra historier när han mött dem över en öl eller i bastun efter en träning. Om hur fruarna gradvis hade förändrats, tappat intresse både för sig själva och männen […]Han konstaterade att deras stabila förhållande, inklusive spänningen och den livsbejakande sexualiteten han var så beroende av, inte längre var någon självklarhet. ( Kommissarie Colt funderar i Ares tecken)

Den oemotståndlige mannen som får alla kvinnor att förbi se alla inre principer och yttre hinder:

-Mikael, jag har ljugit för dig och mig själv hela tiden. Jag har
aldrig varit särskilt sexuellt lössläppt. … Men du lockade fram
någonting hos mig. Jag kunde bara inte få nog. Det hade något med att
allting hos dig var så kravlöst.” (Cecilia Wanger berättar som en av väldigt många kvinnor om sitt begär efter Mikael Blomkvist i Män som hatar kvinnor)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *