Regn och åska

Regn och åska är kärlekshistorien mellan Rein och Oskar som träffas i Tallin. Oskar är svensk och Rein är est. De är sexton år och det är sommarlov. En viktig historia som berättar om kärleken och attraktionen mellan två unga män. Åtminstone jag har inte läst särskilt många sådana berättelser. Boken är bra men jag känner mig otroligt lite i målgruppen. Hade jag själv varit tonåring, gay och funderat på det här med att komma ut hade jag förmodligen älskat boken. Den är rak och skriven utan krusiduller och onödig romantik.

Författaren heter Håkan Lindquist. Ges ut av Charlie by Kabusa som ger ut böcker med inriktning på queer och hbt-frågor. Dessutom har boken ett soundtrack som kan avlyssnas här. Och en filmtrailer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *