Thorén & Lindskog tipsar tyskt

Månadens tips från förlaget Thorén & Lindskog är Regnroman av Karen Duve.

Karen Duve debuterade i slutet av 90-talet och har sedan dess skrivit en tiotal romaner, varav två har översatts till svenska.  För tillfället är hon väldigt i ropet i Tyskland  med en lustig och tankeväckande bok som heter Anständig Essen (”Äta anständigt) och som på ett mycket personligt sätt diskuterar frågan om det är okej att att djur och hur vi livnär oss i stort.

Regnroman är något helt annat, även om Duves humor finns också här, precis som hennes känsla för det absurda. Boken handlar om ett ungt par som flyttar från Hamburg till ett gammalt hus på den östtyska landsbygden för att mannen ska få lugn och ro att skriva memoarerna åt en av Reeperbahns hårdaste hallickar. Det går ungefär som man tänker att det ska gå men det är vägen dit som är det intressanta.

0 svar på ”Thorén & Lindskog tipsar tyskt”

  1. har bara läst ”dies ist kein liebeslied” på tyska men gillade den starkt, och jag skulle gärna översätta ”anständig essen” om det var nån som ville bestala en amatör för det 😛 men, allvarligt skämtat: hur får man reda på om & när den kommer ut på svenska? undrar för övrigt var man hittar en svensk översättning av Duve. finns så vitt jag kan förstå varken på bokus eller adlibris 😕

  2. Maila Johan Thorén på förlaget Thorén & Lindskog, han lär ha full koll!

    Den 15 april 2011 00:31 skrev Disqus <>:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *