Världsbokdagen: Curtis Sittenfeld – I en klass för sig

Petra:

CURTIS SITTENFELD – I EN KLASS FÖR SIG
Boken har blivit extremt hyllad överallt och jag stämmer bara in i lovsången. Curtis lyckas beskriva tonårstiden så där äckligt perfekt och hon väljer att göra det i en politisk laddad miljö. På en internatskola för snuskigt rika barn, där bokens berättarjag Lee och ett gäng andra får vistas på nåder,  tack vare finfina stipendium de ska vara tacksamma för.

Boken berättas genom den vuxna Lee som kan analysera och reflektera kring tonårstiden med distans. I like. Hon brottas med kärlek, utanförskap, popularitet och skolarbetet. Vem är det viktigast att vara vän med? Kärlek på avstånd. Känslan av att vara utanför och konstig. Vem är jag? På ett mycket intelligent och medryckande sätt får man ta del av de andra ungdomarnas liv genom Lees ögon och genom Lees filter.

En måste-bok. Hur bra som helst. Fantastisk. Ångestladdad. Rolig. Gråtmild. Skrattframkallande. Hög igenkänningsfaktor. Närvarande. Observant. Politisk. Läs den nu!

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *