Världsbokdagen: Jorge Amado – Gabriela: nejlika och kanel

Johanna:

JORGE AMADO – GABRIELA: NEJLIKA OCH KANEL

Gabriela: nejlika och kanel, är en varm, vacker och spännade roman om den unga Gabriela som kommer som flykting till Brasiliens Bahiaprovins på 1920-talet. Vi får sedan följa henne genom anställningar, kärlekshistorier, livsbeslut och identitetsutveckling beskrivet på ett så levande sätt att det är omöjligt att inte vara där, bland plantagen, i solen, bland dofterna av nejlika och kanel.  Jag läste romanen när jag var just i Bahia och i staden Ilhéus, vilket så klart förbättrade hela upplevelsen.de hela upplevelsen.

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *