Var finns e-böckerna för barn?

Semestrar i Kroatien just nu. Sol, värme och vatten. Själv har jag plöjt ett par e-böcker på min iPad. Mitt hembibliotek, Huddinge, har ganska litet utbud av e-böcker att låna men det funkar och räcker för tillfället. För barn däremot är det mer krasst. Två stycken barnböcker finns på Huddinge bibliotek som e-böcker, två stycken av Stina Wirsén, Aj och Bang, som vänder sig till tvååringar ungefär.

Surfar in på Bokus och AdLibris och hittar inte mycket mer där. Lite Totte och Emma och några Jan Lööf. Var är alla Astrid Lindgren? Alfons Åberg? Ingen lycka.

Hos Elib finns en del Astrid Lindgren, på danska.

När ska förlagen inse att det finns en marknad för e-böcker även för barn? Så här på semestern hade det varit ypperligt med ett litet bättre utbud för läsplatta.

Det slutar med att jag köper två Bamse-tidningar i från den digitala tidningskiosken Qiozk. Lätt som en plätt.

0 svar på ”Var finns e-böckerna för barn?”

  1. Du kan hitta en bok, vilken som helst, på elibs hemsida och låna via ditt bibliotek! Vet inte varför det är upplagt så men så verkar det vara! Jag hittade till exempel inte Ann-Helen Larstadius böcker i Malmö stadsbiblioteks katalog men hittade dem som låneböcker på elib och kunde sedan låna dem via mitt bibliotek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *