Cirkeln

Vilken härlig historia de har fått ihop, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. är bara början på en triologi om ett gäng tonårstjejer i en svensk liten småstad. Handlingen är centrerad kring en gymnasieskola där mystiska dödsfall inträffar. Det hela är mycket ockult.

De flesta kanske redan har läst boken men jag vill ändå inte spoilra för mycket. Själv var jag helt nollställd innan jag började läsa och jag gillade det. Det här är normalt inte alls min genre men någonting slog an hos mig här. Kanske var det den svenska småstaden och de fina personbeskrivningarna och de olika utvecklingarna hos karaktärerna som kändes riktigt trovärdiga.

Slutet tyckte jag var sådär – men annars gillade jag det skarpt. Jag kommer nog läsa nästa del också och det är ett bra betyg från mig i denna genre. Nästa del kommer 2012 och ska heta Eld, 2013 kommer avslutningen i boken Nyckeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *