Barns tankar om fattigdom

– Jag vet inte vad fattiga barn leker. Kull kanske?
Fabian, 9 år.

Det finns fler fattiga barn i Sverige idag än vi nog faktiskt kan tänka oss. En kompis, vars mamma jobbade som rektor i ett av Stockholms mindre bemedlade områden, berättade för mig att det är så illa att man på hennes skola valt att alltid servera bra mat med kött och extra stora portioner på fredagar. Detta eftersom det visat sig att flera av barnen inte fick riktig mat hemma på helgerna. Det låter helt bedrövligt i dagens Sverige, eller hur?

Barns tankar om fattigdom är en bok från Stadsmissionen och genom att köpa den bidrar du till att hjälpa Unga Stations arbete för barn och unga! Gör en insats. Boken finns att beställa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *