Tematrio – Norden 2012

Lyran firar kommande bokmässa med att efterlysa nordisk litteratur.

Nu:

1. Danmark. Vi, de drunkade av Carsten Jensen. När jag skriver titeln längtar jag så otroligt mycket tillbaka till den här fantastiska romanen. Och till Marstal. Jag tror banne mig jag ska gå till sjöhistoriska i helgen och titta på vackra fartyg!

2. Norge. Isslottet av Tarjei Vesaas  är en magisk och vacker berättelse vars like jag inte kan räkna ut.

3. Finland. Tanten och krokodilen. Marete Mazzarella som handlar om allt möjligt. Om livet, om skrivande, om att åldras. Riktigt bra.

och så

4. Island. Bortsett från klassiker som Snorre Sturlasson och Egil Skallagrimsson, ingenting. Har ni läst från Island?

0 svar på ”Tematrio – Norden 2012”

  1. Fniss, jag har läst ngn modern isländsk roman som jag glömt vad den heter, dvs kan inte ha lämnat särskilt djupa spår. Återkommer! Dock – grymt sugen på WH Auden o MacNeices ”Letters from Iceland”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *