Steve Jobs

En av de mest fascinerande biografier jag läst är den nyligen utkomna boken om Steve Jobs, grundaren av Apple, skaparen av macintosh. Driven affärsman och ett geni vad gäller design och produktutveckling men en totalt självupptagen skitstövel i övrigt. Han gick över lik för att komma dit han ville och han lyckades skapa flera framgångsrika företag.

Boken är lättläst och väldigt intressant. Även om man inte är jätteintresserad så fastnar man i jakten på att skapa den perfekta persondatorn, hur iTunes förändrade musikbranschen och hur Apple blev marknadsledande på mobiltelefoner på väldigt kort tid.

Hur som helst! Läs den här boken! Man blir glad och upprymd, trots att den är lite tröttsam ibland i hur himla stor skitstövel han ändå var. Jo, vi har fattat det redan efter 200 sidor. Men ändå. En modern ikon och inspiratör gick ur tiden alldeles för tidigt.

Boken är skriven av Walter Isaacson och ges ut av Albert Bonniers förlag.

 

Ett svar på ”Steve Jobs”

  1. Gud, vad glad jag blir när jag läser den här recensionen. Har precis köpt den som julklapp till äkta hälften (på engelska iofs) och har funderat på om det var ett bra val. Men nu känns det lugnare. Åtminstone har jag något att se fram emot 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *